Γιατί ζητάω την στήριξή σας

Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει τις αξίες και τα πιστεύω μου. Αποτελεί τη συνέχεια ενός πολιτικού φορέα που πρόσφερε πολλά στην πατρίδα και στον πολίτη.

Που έκανε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες σήμερα προσφέρουν σημαντικά στην καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, της Διαφθοράς, της Παραοικονομίας και συνέβαλαν αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Η χώρα μας χρειάζεται δίκαιη και διαφανή φορολόγηση, δίκαιη και άμεση απονομή δικαιοσύνης, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καταπολέμηση της ανεργίας, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, καλύτερη υγεία και παιδεία, μείωση της εγκληματικότητας και αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια.

Όλα αυτά που είναι ζητούμενα χρόνων και πολλά δεν έχουν πραγματοποιηθεί, θέλω και προσδοκώ να γίνουν, ώστε να συμβάλλουν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών.

Πάντα αισθανόμουν την ευθύνη για ενεργό συμμετοχή στα κοινά και πάντα θεωρώ χρέος μου να μεταφέρω τη φωνή του κόσμου, την αγωνία, τους προβληματισμούς του.

 Έχοντας για όπλα μου την ειλικρίνεια, την εντιμότητα και την σκληρή δουλειά ζητάω την στήριξη σας για να εκπροσωπήσω την Ανατολική Αττική. 

Για να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα και να βελτιώσουμε τη  κοινωνία και την καθημερινότητά μας.

Η φωνή σας ήταν και θα είναι η φωνή μου.

Ταλαιπωρία δίχως τέλος στο ΜΕΤΡΟ για εργαζόμενους και τουρίστες

Το ΜΕΤΡΟ αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερό μέσο εξυπηρέτησης των εργαζομένων για την προσέλευσή τους στην εργασία τους και απόλυτα ταυτισμένο με την καθημερινότητα των πολιτών, που σε δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες προσπαθούν για το καλύτερο.

Δυστυχώς όμως, αυτό το αξιόπιστο μέσο που σχετίζεται με τη συνολική μετακίνηση των πολιτών, κατάφερε η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να το μεταβάλλει μέσα σε μία ημέρα σε μέσο συνεχούς ταλαιπωρίας, καθυστερήσεων και χαοτικής κατάστασης.

Η αλλαγή που επέφερε η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» το τελευταίο διάστημα στον τρόπο μετεπιβίβασης των επιβατών από και προς το Αεροδρόμιο, όπου τουρίστες με κάθε είδους αποσκευές αναγκάζονται να σταματούν στον Σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, για να μεταφερθούν από την μία πλατφόρμα στην άλλη, προκειμένου να ταξιδέψουν προς και από το αεροδρόμιο, δημιουργούν καθημερινά εικόνα χάους και ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιβαίνοντες που στριμώχνονται σε όλους τους χώρους του ΜΕΤΡΟ.

Η κατάσταση πραγματικά είναι τραγική και αδικαιολόγητη και αφήνει πολλαπλές αρνητικές εντυπώσεις στους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας από όλο τον κόσμο, ενώ επιβαρύνει την καθημερινότητα των χιλιάδων πολιτών που χρησιμοποιούν το ΜΕΤΡΟ και ιδιαίτερα τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής, που τα τελευταία χρόνια είχαν βρει ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς για να μετακινούνται.

Με το δεδομένο ότι το ΜΕΤΡΟ συμβάλλει αποφασιστικά στην αποσυμφόρηση των οδικών αξόνων από τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, στην μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος και τη δραστική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι κατανοητό ότι είναι κομβικής σημασίας η άρτια λειτουργία του όπως άλλωστε πρέπει να είναι σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Επομένως είναι αποφασιστικής σημασίας η διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και το αρμόδιο Υπουργείο να επαναφέρουν άμεσα το προηγούμενο καθεστώς επιβίβασης και μετεπιβίβασης στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, αποκαθιστώντας την καθημερινότητα των πολιτών και την ομαλή μετακίνηση των χιλιάδων τουριστών.

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την προστασία της Ανατολικής Αττικής

Σήμερα, αρκετούς μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο η ανάγκη να υπάρξουν μέτρα και παρεμβάσεις από την Πολιτεία που να ενισχύουν την επιχειρησιακή ικανότητα όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε περίπτωση έκτακτων καταστάσεων.

Σε ένα Κράτος που δοκιμάζεται πολλαπλώς εδώ και χρόνια και αυτονόητες δομές που έχουν σχέση με την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών δεν εφαρμόζονται πάντα επαρκώς, η τελευταία βιβλική καταστροφή πρέπει να μας κινητοποιήσει.

Η πρόληψη είναι το παν και ιδιαίτερα σήμερα λόγω της κλιματικής αλλαγής, το Κράτος -σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες- πρέπει να συνεργαστούν και να αναλάβουν πρωτοβουλία τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.

Κράτος, αυτοδιοίκηση, εθελοντές και βέβαια οι σύλλογοι, που αποτελούν τα πιο ζωντανά κύτταρα της τοπικής κοινωνίας σε όλη την Ελλάδα, μπορούν να συνεργαστούν σε πολιτικές για το περιβάλλον και την προστασία του.

Η υλοποίηση τέτοιων πολιτικών είναι πρωτίστως θέμα κοινωνικής συμμετοχής και ατομικής ευθύνης, ιδιαίτερα των φορέων και συλλόγων κάθε πόλης.

Από την άλλη πλευρά ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι πρώτιστης σημασίας. Οι καταστροφές εξαφανίζουν μελλοντικούς πόρους, αλλοιώνουν το περιβάλλον, καταστρέφουν μνημεία και σημεία πολιτισμικού, ιστορικού, περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και προκύπτουν πολλαπλές και δυσμενείς επιπτώσεις για μια πόλη και ευρύτερα την τοπική κοινωνία.

Πολλές είναι οι παρεμβάσεις και οι ενέργειες που μπορούν να παρθούν. Μάλιστα σε ό,τι αφορά την Ανατολική Αττική, ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής με ενημέρωσε για την ύπαρξη ελικοδρομίου που βρίσκεται στην ΕΒΟ, στο Λαύριο, το οποίο θα μπορούσε να στελεχωθεί επαρκώς με ανθρώπινο και τεχνικό εξοπλισμό και να αποτελεί κέντρο άμεσης επέμβασης για προστασία της ευρύτερης περιοχής. Επίσης ένα ελικοδρόμιο και παρατηρητήριο θα μπορούσε να δημιουργηθεί σε χώρο πλησίον της Πάρνηθας, ώστε και εκεί να υπάρχει άμεση επέμβαση σε λίγα λεπτά με την έναρξη μιας πυρκαγιάς, αποτρέποντας έτσι την καταστροφή.

Πέρα όμως από αποσπασματικές προτάσεις, θα πρέπει -πέρα από κόμματα και παρατάξεις- να υπάρξει συνολικός σχεδιασμός για όλη την Ελλάδα για το τι μπορούμε να κάνουμε άμεσα, ΤΩΡΑ, και όχι στο απώτερο μέλλον, ώστε να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις που να σώσουν ζωές και περιβάλλον.

Δεν πρέπει να αφήσουμε να ξεχαστούν οι νεκροί συμπολίτες μας, το πράσινο που καταστράφηκε αλλά και οι εκατοντάδες περιουσίες που χάθηκαν σε ένα βράδυ.

Επίκεντρο και εκφραστές επομένως της πολιτικής προστασίας πρέπει να είναι ο πολίτης, άνθρωποι πολύπειροι και με προσφορά από τα Σώματα Ασφαλείας οι εθελοντές, και κατ' επέκταση οι σύλλογοι και οι φορείς.

Αρκεί βέβαια η Πολιτεία θεσμοθετημένα να τους δίνει "χώρο" και κίνητρα για να ασχοληθούν εποικοδομητικά και να μπορούν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Προσυνεδριακός Διάλογος του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στην Παιανία

Σημαντική επιτυχία είχε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Παιανία, την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του Προσυνεδριακού Διαλόγου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ με ομιλητές τον Παντελή Ασπραδάκη, την Έφη Χαλάτση και τον Κώστα Βερνίκο.

Οι στοχευμένες ομιλίες έδωσαν την ευκαιρία για ένα γόνιμο και εποικοδομητικό πολιτικό διάλογο ενόψει του μεγάλου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής.

Στην περιεκτική του ομιλία ο πρώην Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Παντελής Ασπραδάκης περιέγραψε το πολιτικό σκηνικό, τα αδιέξοδα της πολιτικής της κυβέρνησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό αλλά και τα μειονεκτήματα και τις αγκυλώσεις της Νέας Δημοκρατίας που δεν την καθιστούν αξιόπιστη.

Ταυτόχρονα μίλησε για την περιφέρεια Αττικής και τα πολυετή προβλήματα που ψάχνουν λύσεις όπως η εγκληματικότητα, η ανεργία, τα περιβαλλοντικά θέματα αλλά και ευρύτερα ζητήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του πολίτη.

Ενόψει του συνεδρίου ο Παντελής Ασπραδάκης κάλεσε σε δυναμική συστράτευση και ευρεία συμμετοχή για ένα ενωμένο Κίνημα Αλλαγής, με παρεμβατικές πολιτικές ουσίας προς όφελος της κοινωνίας και όσων έχουν πληγεί από την οικονομική και κοινωνική κρίση.

Προτάσεις στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος

gap

Τι και αν πέρασαν οι εκλογές…. τι και αν πήραμε 2,5%.... με το ίδιο πάθος, με τον ίδιο ενθουσιασμό πολλοί φίλοι και υποστηριχτές του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρεθήκαμε στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη για να δηλώσουμε την στήριξη μας και για να χτίσουμε το Κίνημα σε γερές βάσεις.

Ο Παντελής Ασπραδάκης σε τοποθέτηση του έκανε σύντομο απολογισμό για την πορεία του Κινήματος στις εκλογές  και ανέφερε «..δώσαμε έναν ωραία αγώνα μέσα από την ψυχή μας γιατί πραγματικά πιστέψαμε στην αναγκαιότητα δημιουργίας του Κινήματος. Όσοι φίλοι - υποστηριχτές ήρθαν το πιστεύανε από μόνοι τους. Το νιώσαμε όλοι τον παλμό και το πάθος που είχαν οι συγκεντρώσεις, όπως και σήμερα.» και κατέθεσε προτάσεις για την πορεία του Κινήματος.

«Tο κίνημα ξέρουμε ότι πρεσβεύει αξίες και αρχές και έχει σαφές όραμα. Όμως πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές προτάσεις για την κοινωνία. Κατά τη γνώμη μου δεν αρκεί να λέμε σήμερα ότι λένε σχεδόν όλοι. Δηλαδή δίκαιη και διαφανή φορολόγηση, δίκαιη και άμεση απονομή δικαιοσύνης, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καταπολέμηση της ανεργίας, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, καλύτερη υγεία και παιδεία, αποκατάσταση αδικιών και δίκαιη φορολόγηση. Ο κόσμος θέλει να ακούσει συγκεκριμένες προτάσεις. Τι προτείνουμε αλλά κυρίως πως θα επιτευχθεί.

Πιστεύω ότι όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνουμε πρέπει πρώτα να τις εφαρμόσουμε στο Κίνημα μας.

Επειδή έχουμε μάθει όλοι από τα λάθη του παρελθόντος, θέλουμε το Κίνημα να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και αυτονομία.

Προτείνω:

  1. Διαύγεια. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ. Διαφάνεια στο κίνημα για κάθε οικονομική συναλλαγή είτε αφορά έσοδα είτε έξοδα. Μακριά από κάθε οικονομική εξάρτηση.
  2. Διαβούλευση. Από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Παπανδρέου πρέπει να την εφαρμόσουμε στην πράξη και στο Κίνημα. Πριν από σημαντικές προτάσεις πρέπει να υπάρχει διαβούλευση με τα μέλη του Κινήματος.
  3. Αξιοκρατία σε όλα. Να μην γίνεται αποκλεισμός στελεχών ενώ πρέπει να δίνεται η δυνατότητα ανάδειξης νέων στελεχών αλλά και να μπουν φίλτρα για να αποφύγουμε τυχοδιώκτες, καιροσκόπους που μετακινούνται με ιδιοτέλεια από το ένα κόμμα στο άλλο.
  4. Δυνατότητα αυτοπρότασης νέων και επιστημόνων που θέλουν να προσφέρουν στο Κίνημα με αντίστοιχη αξιολόγηση, όπως έγινε και με τα ψηφοδέλτια μας.
  5. Μπορούμε επίσης όλοι εμείς, ο καθένας στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά του, στο περιβάλλον του να εντοπίσει άξιους νέους, πολίτες με διάθεση για προσφορά ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας που μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους και να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και νομίζω ότι θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Και πολλοί είτε μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά, είτε να ενταχθούν στο Κίνημα μας.
  6. ΜΚΟ. Επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας τους. Το ακούμε παντού.
  7. Offshore εταιρίες. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας τους και να εφαρμοστεί ισότιμη φορολόγηση και φυσικά να ξέρουμε ποιοι έχουν και που τις έχουν.
  8. Δημοψήφισμα μέσω ψηφιακής υπογραφής. Δεν φτάνει να λέμε δημοψήφισμα πρέπει να το θεσμοθετήσουμε και εμείς στο Κίνημα. Σε σημαντικά και κύρια ζητήματα τόσο ως προς την λειτουργία του κινήματος αλλά και για προτάσεις προς το Κοινοβούλιο πρέπει να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι φίλοι  - μέλη του Κινήματος. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του διαδικτύου. Προτείνω κάθε φίλος – μέλος του Κινήματος να έχει μια μοναδική ψηφιακή υπογραφή που θα μπορεί να συμμετέχει στα δημοψηφίσματα του Κινήματος.
  9. Ξεκάθαρη θέση για εκλογικό νόμο, θητείες και προνόμια βουλευτών, ευθύνη υπουργών, πόθεν έσχες

Περισσότερα Άρθρα...