Προτάσεις στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη του Κινήματος

gap

Τι και αν πέρασαν οι εκλογές…. τι και αν πήραμε 2,5%.... με το ίδιο πάθος, με τον ίδιο ενθουσιασμό πολλοί φίλοι και υποστηριχτές του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρεθήκαμε στην 1η Εθνική Συνδιάσκεψη για να δηλώσουμε την στήριξη μας και για να χτίσουμε το Κίνημα σε γερές βάσεις.

Ο Παντελής Ασπραδάκης σε τοποθέτηση του έκανε σύντομο απολογισμό για την πορεία του Κινήματος στις εκλογές  και ανέφερε «..δώσαμε έναν ωραία αγώνα μέσα από την ψυχή μας γιατί πραγματικά πιστέψαμε στην αναγκαιότητα δημιουργίας του Κινήματος. Όσοι φίλοι - υποστηριχτές ήρθαν το πιστεύανε από μόνοι τους. Το νιώσαμε όλοι τον παλμό και το πάθος που είχαν οι συγκεντρώσεις, όπως και σήμερα.» και κατέθεσε προτάσεις για την πορεία του Κινήματος.

«Tο κίνημα ξέρουμε ότι πρεσβεύει αξίες και αρχές και έχει σαφές όραμα. Όμως πρέπει να κάνουμε ουσιαστικές προτάσεις για την κοινωνία. Κατά τη γνώμη μου δεν αρκεί να λέμε σήμερα ότι λένε σχεδόν όλοι. Δηλαδή δίκαιη και διαφανή φορολόγηση, δίκαιη και άμεση απονομή δικαιοσύνης, ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καταπολέμηση της ανεργίας, καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, καλύτερη υγεία και παιδεία, αποκατάσταση αδικιών και δίκαιη φορολόγηση. Ο κόσμος θέλει να ακούσει συγκεκριμένες προτάσεις. Τι προτείνουμε αλλά κυρίως πως θα επιτευχθεί.

Πιστεύω ότι όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνουμε πρέπει πρώτα να τις εφαρμόσουμε στο Κίνημα μας.

Επειδή έχουμε μάθει όλοι από τα λάθη του παρελθόντος, θέλουμε το Κίνημα να λειτουργεί με πλήρη διαφάνεια και αυτονομία.

Προτείνω:

  1. Διαύγεια. Η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ. Διαφάνεια στο κίνημα για κάθε οικονομική συναλλαγή είτε αφορά έσοδα είτε έξοδα. Μακριά από κάθε οικονομική εξάρτηση.
  2. Διαβούλευση. Από τις πρώτες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Παπανδρέου πρέπει να την εφαρμόσουμε στην πράξη και στο Κίνημα. Πριν από σημαντικές προτάσεις πρέπει να υπάρχει διαβούλευση με τα μέλη του Κινήματος.
  3. Αξιοκρατία σε όλα. Να μην γίνεται αποκλεισμός στελεχών ενώ πρέπει να δίνεται η δυνατότητα ανάδειξης νέων στελεχών αλλά και να μπουν φίλτρα για να αποφύγουμε τυχοδιώκτες, καιροσκόπους που μετακινούνται με ιδιοτέλεια από το ένα κόμμα στο άλλο.
  4. Δυνατότητα αυτοπρότασης νέων και επιστημόνων που θέλουν να προσφέρουν στο Κίνημα με αντίστοιχη αξιολόγηση, όπως έγινε και με τα ψηφοδέλτια μας.
  5. Μπορούμε επίσης όλοι εμείς, ο καθένας στο χώρο δουλειάς, στη γειτονιά του, στο περιβάλλον του να εντοπίσει άξιους νέους, πολίτες με διάθεση για προσφορά ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας που μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους και να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και νομίζω ότι θα βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Και πολλοί είτε μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά, είτε να ενταχθούν στο Κίνημα μας.
  6. ΜΚΟ. Επανεξέταση του τρόπου λειτουργίας τους. Το ακούμε παντού.
  7. Offshore εταιρίες. Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας τους και να εφαρμοστεί ισότιμη φορολόγηση και φυσικά να ξέρουμε ποιοι έχουν και που τις έχουν.
  8. Δημοψήφισμα μέσω ψηφιακής υπογραφής. Δεν φτάνει να λέμε δημοψήφισμα πρέπει να το θεσμοθετήσουμε και εμείς στο Κίνημα. Σε σημαντικά και κύρια ζητήματα τόσο ως προς την λειτουργία του κινήματος αλλά και για προτάσεις προς το Κοινοβούλιο πρέπει να συμμετέχουν ενεργά όλοι οι φίλοι  - μέλη του Κινήματος. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του διαδικτύου. Προτείνω κάθε φίλος – μέλος του Κινήματος να έχει μια μοναδική ψηφιακή υπογραφή που θα μπορεί να συμμετέχει στα δημοψηφίσματα του Κινήματος.
  9. Ξεκάθαρη θέση για εκλογικό νόμο, θητείες και προνόμια βουλευτών, ευθύνη υπουργών, πόθεν έσχες

Προτάσεις Κινήματος για αναδιάρθρωση του χρέους

Το Κίνημά μας διατυπώνει συγκεκριμένες προτάσεις-πλαίσιο για ένα ελάχιστο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης του χρέους:

 Την επιμήκυνση για 70 χρόνια των Ελληνικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια των εταίρων μας.

Αυτό θα ελαφρύνει σημαντικό το βάρος που επωμιζόμαστε κάθε χρόνο για την αποπληρωμή του χρέους προκειμένου να μπορέσει να αναπνεύσει αναπτυξιακά η πατρίδα μας.

 Τον μηδενισμό του περιθωρίου στο επιτόκιο των ομολόγων.

Αυτό σημαίνει λιγότερες δαπάνες για τόκους και άρα μεγαλύτερη χρηματοδότηση για άλλους κρίσιμους τομείς,

 Τη σταθεροποίηση των ετήσιων τόκων που πληρώνουμε σε ένα χαμηλό επίπεδο για τις επόμενες δεκαετίες.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα ανησυχούμε πια για τις δαπάνες τόκων εάν ανεβάσει τα επιτόκια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

 Μια πρόσθετη παράταση της περιόδου χάριτος των αποπληρωμών των “επισήμων δανείων”.

Θα κερδίσουμε χρόνο να κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές για να είναι η οικονομία μας βιώσιμη και ανταγωνιστική.

 Την ανταλλαγή μέρους των ομολόγων με άλλα που θα έχουν ρήτρα, ανάπτυξης και θα αποπληρώνονται όσο πάει καλύτερα η οικονομία.

Είναι μια δίκαια ρύθμιση που θα μας επιτρέπει να δίνουμε περισσότερα για αποπληρωμές όταν έχουμε και εμείς ως οικονομία περισσότερα, δηλαδή εφόσον η οικονομία της χώρας αναπνεύσει.

Αυτή είναι η εφαρμόσιμη λύση για το ελληνικό χρέος μακριά από ανευθυνότητες και υπερβολές.

Οι ερωτήσεις σας, οι απαντήσεις μου

Τι Ελλάδα θέλουμε
Μια Ελλάδα ισχυρή με πολιτική σταθερότητα
Μια Ελλάδα που θα διασφαλίζει τον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό
Ένα Κράτος που λειτουργεί με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις

Ένα δίκαιο Κράτος για όλους

Πως θέλουμε την επόμενη μέρα

Εάν ο πολίτης θα έχει το μισθό του, τη σύνταξη του. Εάν οι νέοι θα βρουν δουλειά. Εάν οι θυσίες που έκανε ο Έλληνας πολίτης αυτά τα χρόνια δεν πάνε χαμένες. Εάν θα έχει πρόσβαση σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα παρέχει κάλυψη σε όλους. Εάν θα υπάρχει ένα ισχυρό δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας. Εάν υπάρχει ανάπτυξη βιώσιμη που θα προσελκύσει επενδύσεις και θα ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. Εάν η Ελληνική Οικογένεια θα ανακουφιστεί από τα βάρη. 

Γιατί φτάσαμε στο Μνημόνιο

Ήταν μια βόμβα που έσκασε στα χέρια της Κυβέρνησης του 2009 αλλά είχε πυροδοτηθεί νωρίτερα.
Η ιστορία του Κράτους δεν ξεκινάει το 2009 είναι οι παθογένειες του παρελθόντος. Ο Καραμανλής μέσα σε 5 χρόνια Κυβέρνησης (2004-2009) κατέρρευσε δημοσιονομικά τη χώρα (Αύξηση πρωτογενών δαπανών, έλλειμμα προϋπολογισμού, πρωτογενές ελλείμματος, δημόσιου χρέους). Όταν οι ίδιοι αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει, έκλεισαν μεσάνυχτα τη βουλή (καλοκαίρι του 2009) και πήγαν εσπευσμένα σε εκλογές.
Όλα αυτά ήταν η αιτία που τα επιτόκια ανέβηκαν στα ύψη και ουσιαστικά έθεσε την Ελλάδα εκτός αγορών.
Το μνημόνιο ήταν αποτέλεσμα της αδυναμίας της χώρας να καλύψει τις δανειακές της ανάγκες.
Η χώρα, όφειλε, είτε να βρει τρόπο να πληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, είτε να κηρύξει άτακτη πτώχευση και να μπαίναμε όλοι σε άγνωστες περιπέτειες.
Δεν υπήρχε μηχανισμός στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επιτεύχθηκε με πρωτοβουλία και αγώνα του Γιώργου Παπανδρέου όταν όργωσε όλο τον κόσμο για να δείξει ότι είναι ένα πρόβλημα της Ευρώπης και όχι μόνο της Ελλάδας.

Γιατί με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
Είναι μια Δύναμη Προόδου, Αξιών, Δημοκρατίας, Σοσιαλισμού που θέλει να εγγυηθεί την πορεία της Ελλάδας προς τα μπρος!
Με συνέπεια και αποφασιστικότητα διεκδικεί μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και θα μας οδηγήσουν στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Είναι το Κίνημα που στηρίζεται στη Δημοκρατία, στην αξιοκρατία, στη διαφάνεια, στη συμμετοχή.


Η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου από το 2009-2011 επέβαλε μεταρρυθμίσεις που ήδη σήμερα προσφέρουν σημαντικά στην καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, της Διαφθοράς, της Παραοικονομίας και συνέβαλαν αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Ενδεικτικά επιτεύχθηκαν:

-Ο περιορισμός του κράτους (απογραφή δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση διπλοθεσιτών, κόψιμο στις συντάξεις μαϊμού) και η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη
-Μείωση κρατικών δαπανών μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με έλεγχο των προμηθειών στον χώρο της υγείας, δραστική μείωση κρατικοδίαιτων συμβούλων και λειτουργικών δαπανών
-Διαφάνεια παντού μέσα από το νόμο «Διαύγεια», τις ηλεκτρονικές προμήθειςες και της ανοιχτής διακυβέρνησης (OpenGov) αλλά και της θωράκισης του ΑΣΕΠ χωρίς παράθυρα για ρουσφετολογικές προσλήψεις αλλά και ανοιχτή διακυβέρνηση
-Έγινε η αρχή για πιο γρήγορη και πιο δίκαιη απονομή δικαιοσύνης αλλά πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη ώστε κάθε υπαίτιος να τιμωρείται όσο ψηλά και αν βρίσκεται.
Όλα αυτά επιτεύχθηκαν μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον έχοντας απέναντι το σύνολο της αντιπολίτευσης. Δεν πρέπει όμως να αγνοήσουμε ότι πάρθηκαν σκληρά μέτρα που σε κανένα δεν ήταν αρεστά (μείωση συντάξεων, μισθών, διαθεσιμότητα, αυξημένα φορολογία)

 

Προτεραιότητες σε προβλήματα Αττικής

Ανατολικά: παντελής έλλειψη αποχέτευσης και όχι μόνο. Δεν έχουμε νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν. Η λειτουργία του αεροδρόμιου Ελ.Βενιζέλος παρά τα θετικά επιβαρύνει με θόρυβο και μόλυνση την περιοχή χωρίς να δίνει τα αντίστοιχα αντισταθμιστικά στους Δήμους των Μεσογείων.
Βόρεια: το έγκλημα του Ασωπού συνεχίζεται. Τα διόδια επιβαρύνουν καθημερινά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Δυτικά: λειτουργία ΧΥΤΑ, όλα τα σκουπίδια της Αττικής στην περιοχή μας. Το Θριάσιο Πεδίο με τη λειτουργία των βιομηχανικών μονάδων προκαλούν περιβαλλοντικά ζητήματα και υποβαθμίζουν την περιοχή και τη ζωή των κατοίκων.


Ακόμα οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής και όχι μόνο έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά
1. Με την ανεργία σε πολύ υψηλά ποσοστά στην συντριπτική πλειοψηφία σε νέα παιδιά.
2. Αδυναμία πληρωμής φόρων και δανείων
3. Με την εγκληματικότητα να αυξάνεται αλματωδώς και την ανασφάλεια του πολίτη.
4. Με την δραματική αύξηση της παράνομης μετανάστευσης.
5. Με παγωμένα σχέδια πόλης.
6. Υλοποίηση έργων υποδομής

Γιατί ζητάω τη στήριξή σας

Αισθάνομαι την ευθύνη για την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και θεωρώ χρέος μου να μεταφέρω τη φωνή του κόσμου, την αγωνία , τους προβληματισμούς. Έχοντας για όπλα μου την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, την διαφάνεια και την σκληρή δουλειά ζητάω την στήριξη σας για να εκπροσωπήσω την Περιφέρεια μας. Να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα για την βελτίωση της κοινωνίας και της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Αν πιστεύετε ότι ήμουν συνεπής στις πράξεις μου, ανταποκρίθηκα στις δικές σας απαιτήσεις και θεωρείτε ότι μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω στην Περιφέρειά μας και στους συμπολίτες μας, ζητώ την στήριξή σας για άλλη μια φορά.

Να είστε σίγουροι ότι η φωνή σας, ήταν και θα είναι φωνή μου.

 

Γιατί ζητάω την στήριξή σας

Γιατί με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Είναι το Κίνημα που εκφράζει τις αξίες και τα πιστεύω μου. Είναι το Κίνημα που στηρίζεται στη Δημοκρατία, στην αξιοκρατία, στη διαφάνεια, στη συμμετοχή. Η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου από το 2009-2011 επέβαλε μεταρρυθμίσεις που ήδη σήμερα προσφέρουν σημαντικά στην καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής, της Διαφθοράς, της Παραοικονομίας και συνέβαλαν αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Ενδεικτικά θεσπίστηκαν:

• Ο περιορισμός του κράτους (απογραφή δημοσίων υπαλλήλων, κατάργηση διπλοθεσιτών, κόψιμο στις συντάξεις μαϊμού) και η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη

• Μείωση κρατικών δαπανών μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με έλεγχο των προμηθειών στον χώρο της υγείας, δραστική μείωση κρατικοδίαιτων συμβούλων και λειτουργικών δαπανών

• Διαφάνεια παντού μέσα από το νόμο «Διαύγεια» και της ανοιχτής διακυβέρνησης (OpenGov) αλλά και της θωράκισης του ΑΣΕΠ χωρίς παράθυρα για ρουσφετολογικές προσλήψεις αλλά και ανοιχτή διακυβέρνηση

• Έγινε η αρχή για πιο γρήγορη και πιο δίκαιη απονομή δικαιοσύνης αλλά πολλά πρέπει να γίνουν ακόμη ώστε κάθε υπαίτιος να τιμωρείται όσο ψηλά και αν βρίσκεται.

Όλα αυτά επιτεύχθηκαν σε ένα δύσκολο περιβάλλον με μεγάλες αντιδράσεις όλης της αντιπολίτευσης και με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Πάρθηκαν όμως και σκληρά μέτρα που σε κανένα δεν ήταν αρεστά , αποδεκάτισαν τον κοινωνικό ιστό (μείωση συντάξεων, μισθών, διαθεσιμότητα, αυξημένη φορολογία). Οι όποιες αδικίες έγιναν τα προηγούμενα χρόνια πρέπει σταδιακά να αποκατασταθούν. Χρειαζόμαστε ένα πλάνο δράσης, συγκροτημένο σχέδιο, πρωτοποριακές μεθόδους, νέο παραγωγικό μοντέλο και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών εισερχόμενο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα έχει τη δύναμη και τη φωνή να αναδείξει και να συμβάλλει σημαντικά στα παραπάνω.

Γιατί ζητάω τη στήριξή σας

Αισθάνομαι την ευθύνη για την ενεργό συμμετοχή στα κοινά και θεωρώ χρέος μου να μεταφέρω τη φωνή του κόσμου, την αγωνία , τους προβληματισμούς. Έχοντας για όπλα μου την ειλικρίνεια, την εντιμότητα, την διαφάνεια και την σκληρή δουλειά ζητάω την στήριξη σας για να εκπροσωπήσω την Περιφέρεια μας. Να προσπαθήσουμε να λύσουμε τα μεγάλα προβλήματα για την βελτίωση της κοινωνίας και της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Αν πιστεύετε ότι ήμουν συνεπής στις πράξεις μου, ανταποκρίθηκα στις δικές σας απαιτήσεις και θεωρείτε ότι μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω στην Περιφέρειά μας και στους συμπολίτες μας, ζητώ την στήριξή σας για άλλη μια φορά.

Να είστε σίγουροι ότι η φωνή σας, ήταν και θα είναι φωνή μου.

Παντελής Ασπραδάκης

Υποψήφιος Βουλευτής Αττικής Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

petalotis

Με τον εκπρόσωπο τύπου του Κινήματος κ.Πεταλωτή

Μαζί μπορούμε! Πάμε!

Δυστυχώς τα πολιτικά κόμματα είχαν διαβρωθεί σε τέτοιο βαθμό που ήταν πια αδύνατον να εξυγιανθούν αρκετά ώστε να οδηγήσουν τον τόπο σε ανοδική πορεία. Η μόνη δυνατότητα για κάτι καθαρό, που θα μπορούσε να μας δρομολογήσει στο δρόμο της ανοικοδόμησης, θα έπρεπε να είναι μέσα από κάτι καινούριο.

Η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα ήταν τώρα απόλυτα αναγκαία.


Έτσι ξεκίνησε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών κάτω από την ηγεσία του Γιώργου Παπανδρέου και με τη συνεργασία στελεχών που έχουν αποδείξει την αξία τους και την ακεραιότητά τους. Πρόκειται για ένα κίνημα ιδεών, αξιών, μια δημοκρατική παράταξη απαλλαγμένη από πελατειακές εξαρτήσεις.

Έχουμε ανάγκη όχι μόνο την ελπίδα και το όραμα αλλά και την απόλυτη εντιμότητα και ειλικρίνεια για να μας οδηγήσουν στην Αλλαγή και να βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της χώρας με σκληρή δουλειά, συνεργασία και αλληλεγγύη για τις ομάδες που πλήττονται.

 

Διαβάστε & Υπογράψτε την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος

kinima mp