Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Ο Παντελής Ασπραδάκης παραβρέθηκε στην Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο Μουσείο Μπενάκη, έχοντας αποδεχτεί την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου στη συνάντηση που είχαν στις 31 Δεκεμβρίου 2014 για συμπόρευση σε ένα κίνημα αλλαγής.


Ο Παντελής Ασπραδάκης δήλωσε:

«Είναι ένα κίνημα ιδεών, αξιών, μια δημοκρατική παράταξη απαλλαγμένη από πελατειακές εξαρτήσεις. Έχουμε ανάγκη όχι μόνο την ελπίδα και το όραμα αλλά και την απόλυτη αλήθεια που θα μας οδηγήσει στην Αλλαγή και θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της χώρας με σκληρή δουλειά, συνεργασία και αλληλεγγύη στις ομάδες που πλήττονται.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης, δεν προέρχομαι από πολιτικό τζάκι, δεν έχω υπηρετήσει ποτέ συμφέροντα, αποστασιοποιήθηκα από τις αυθαιρεσίες. Η ενασχόληση μου με τα κοινά ξεκίνησε σταδιακά από τον Σύλλογο γονέων και τους τοπικούς συλλόγους προσπαθώντας να συμβάλλω από το δικό μου μετερίζι στην αντιμετώπιση προβλημάτων. Πρωταρχικό μου μέλημα στα κοινοβουλευτικά μου καθήκοντα ήταν να μεταφέρω τη φωνή του κόσμου, την αγωνία, τον προβληματισμό, τις πρωτοβουλίες του. Με τις ίδιες αρχές και αξίες θα συνεχίσω να υπηρετώ.»